Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I helgen körs tionde upplagan av Ironman i Kalmar. Men enligt tävlingsledaren Magnus Nyberg i Kalmar kom intresset av sig för Ironman något under pandemin. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Svalare intresse för Ironman i Kalmar – färre deltagare

Uppdaterad
Publicerad

Till helgen körs tionde upplagan av Ironman i Kalmar – en tävling som just säkrat ett nytt avtal. Men enligt tävlingsledaren Magnus Nyberg är intresset bland deltagarna vikande.

– Vi ligger på 2600 deltagare i år. Normalt sett är vi ett par hundra till, säger Magnus Nyberg.

Tidigare fulltecknat

Förra året var speciellt eftersom det var många som skjutit fram sin plats från tidigare år under pandemin. Så det året var det svårt att beräkna. Alla tidigare år har dock varit fulltecknade, men det här året skiljer ut sig.

– Vi ser ett annat beteende från våra deltagare. Man anmäler sig senare och sen är det ju så att vi lider fortfarande lite efter pandemin, det är lite sviterna efter det i hela den här branschen.

Det tionde upplagen av Ironman i Kalmar, firar ni det på något sätt?

– Det ska vi försöka göra. Vi har ett antal deltagare som varit med under alla åren och dem ska vi göra något extra för, säger Magnus Nyberg.

Ironman stannar kvar i Kalmar

Ironman har körts i Kalmar sedan 2012, det senaste kontraktet skrevs 2018 och sträckte sig fram till och med årets tävling. Under tisdagen blev det klart att Ironman Sweden AB och Kalmar kommun nu kommit överens och tecknat ett nytt avtal som innebär att tävlingen kommer leva kvar i stan.

Det nya avtalet säkrar att tävlingen kommer hållas att i Kalmar till 2026, med option på två års förlängning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.