Swedbank stänger kontoret i Lessebo

Uppdaterad
Publicerad

Den 29 mars stänger Swedbank sitt kontor i Lessebo. Anledningen är att allt färre kunder gör fysiska besök, istället använder sig fler av digitala alternativ. Men beskedet överraskade kommunalrådet Monica Widnemark (S). ”Jag är mycket besviken på Swedbank”, säger hon.

Den 29 mars stängs bankkontoret men uttagsautomaten och serviceboxen kommer att finnas kvar.

– Vi ser en snabb förändring i vår omvärld där fler av våra kunder använder digitala kanaler för att göra sina vardagsärenden. Det har medfört att allt färre kunder besöker våra kontor, säger Thomas Gränsman som är chef för Swedbank i Alvesta, Lessebo, Växjö, Uppvidinge och Tingsryds kommun.

– Jag tycker att det är urdåligt av Swedbank att lämna Lessebo. Nu måste man ta sig till Tingsryd eller Växjö som närmaste. Jag har sett när jag varit inne på banken att det är en del äldre som behöver tjänsten nära. Jag är mycket besviken på Swedbank, jag har inte fått någon dialog utan bara besked att man kommer stänga, säger Monica Widnemark (S) kommunalråd i Lessebo kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.