– Han är ingen spion utan var i landet för att filma och göra en dokumentärfilm om människohandel och trafficking, säger systern. Foto: Privat

Systern till kidnappade svensken i Colombia: ”Det har varit oerhört krävande”

Uppdaterad
Publicerad

Den kidnappade svensken bosatt i Markaryd har släppts av ELN-gerillan i Colombia och under natten till torsdagen pratade hans syster med honom.

– Han var enormt lättad, säger hon till SVT Nyheter Småland.

– Vi hade nästan gett upp. Vi visste ingenting om honom. Det är först för två veckor sedan vi fick information om att han hade kidnappats, säger systern.

Mannen, som även har amerikanskt medborgarskap, ska enligt familjen ha varit i landet för att göra en dokumentärfilm. ELN-gerillan har uppgett att de misstänkte att svensken var spion.

Var enligt systern i landet för att göra en dokumentärfilm

– Han är ingen spion utan var i landet för att filma och göra en dokumentärfilm om människohandel och trafficking, säger systern.

Mannen är skriven i Markaryds kommun i Småland. Systern pratade med honom natten till torsdagen via videosamtal.

– Det var ett kort samtal på bara några minuter men han såg ut att må bra fysiskt, han var uppe i varv och euforisk, säger hon till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.