Tåg brann på Vimmerby station – passagerare fick evakueras

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken genom Vimmerby fick stoppas på måndagsmorgonen sedan ett tåg börjat brinna på stationen. Tåget fick evakueras på 20-30 passagerare.

Larmet kom vid 07-tiden på måndagen om brand i ett stillastående tåg på stationen i Vimmerby. Enligt räddningstjänsten var det ett Kustpilen-tåg som skulle ha avgått mot Kalmar vid 06.51, och där det börjat brinna med öppen låga under vagnarna.

– Det är ett bromslager som har gått varmt. Det har brunnit med kraftig rökutveckling som följd. Men just nu är det bara värmeutveckling, säger Kenneth Söderberg på räddningstjänsten i Vimmerby till SVT.

Passagerare evakuerades

20-30 passagerare befann sig på tåget när branden startade och fick evakuera. Ingen ska ha skadats i samband med branden.

Räddningstjänsten var under morgonen på plats och släckte och kylde ner de delar som brunnit.

Inställda avgångar

Tågtrafiken genom Vimmerby var stoppad under hela måndagsförmiddagen till följd av branden. Ett flertal tågavgångar fick ställas in och tågen fick vända i Hultsfred och ersättas med bussar.

Vid 12-tiden på måndagen uppger Trafikverket att tågtrafiken åter är i gång genom Vimmerby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.