Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Natten mot söndag omkom två personer när de blev påkörda av ett tåg i centrala Växjö. ”En olyckshändelse” säger polisen. Trafikverket berättar att de ständigt jobbar med säkerhetsfrågor, hör mer i klippet ovan. Foto: SVT

Tågolyckan utreds som vållande till annans död: ”Olyckshändelse”

Publicerad

Två män omkom natten mot söndagen efter att blivit påkörda av ett tåg i Växjö. Enligt polisen rör det sig om en tragisk olycka utan misstänkta, men händelsen utreds ändå som vållande till annans död inledningsvis.

De två männen är i 40- 50-årsåldern. Den ena är hemmahörande i Kronobergs län, den andra i Jönköpings län. Händelsen inträffade vid 00:30-tiden.

– Vi tror männen har kommit in på spårområdet, och den ene har blivit kvar där. Då har den ena mannen försökt få ut den andre men inte lyckats med det. Det är en olyckshändelse, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Enligt polisen fungerade båda bommarna samt järnvägens ljud- och ljussystem vid den aktuella tidpunkten. Tåget var på väg till Hässleholm och hade endast personal ombord.

– Vi har vittnen som sett olyckan, och tågpersonalen, säger Robert Loeffel.

I klippet ovan berättar Helena Rådbo, senior rådgivare på Trafikverket, om vilka förebyggande insatser som görs för att hindra obehöriga från att gå in på järnvägsspåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.