Besked idag – Tingsryd blir utan ny hockeyarena

Publicerad

Det blir ingen ny arena för hockeylaget Tingsryds AIF. Istället har politikerna enats kring att bygga en extra isyta i anslutning till den befintliga arenan.

– Ett beslut om en ny arena fordrar en bred politisk majoritet. Det är ett beslut som ska vara tryggt under många år och inte riskera att rivas upp om den politiska fördelningen skulle skifta, säger Mikael Jeansson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Tingsryd.

En annan anledning till beslutet är enligt Jeansson att byggandet av en ny arena hade riskerat att ta ännu längre tid. Den nya isytan väntas stå klar 2023.

– Att rusta upp den befintliga hallen och bygga en ny isyta med bland annat gym och omklädningsrum är ett fullgott alternativ.

Beslut senast i mars

Beslutet är taget i styrgruppen för arenabyggnation och ska nu vidare till först kommunstyrelsen och därefter kommunfullmäktige där det slutgiltiga beslutet väntas tas senast i mars.

– Alla får tala för sig själva, men det här är ett så gott som enigt beslut. Jag vågar sticka ut hakan och påstå att det kommer hålla hela vägen.

Hans bedömning är också att de flesta berörda är nöjda med beslutet.

– Taif har en bred ungdomsverksamhet som gynnas av det här. Skridskoidrott överlag och även andra idrotter komma kunna dra nytta av om- och tillbyggnaden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer