Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lagledaren Mikael Teurnberg berättar om Janowskis krasch. Foto: SVT/Malvina Lindström

Teurnberg om Janowskis krasch: ”Olägligt men det finns alltid en plan B”

Publicerad

Maciej Janowski briljerade förra veckan. Men en skada stoppar Dackarnas stjärnan från kvällens semifinal – och antagligen från en eventuell final.

I semifinalen mot Lejonen förra veckan hade Maciej Janowski stor show och landade på 14+1. Lagledaren Mikael Teurnberg medger att det är ett tapp men hoppas att avsaknaden av Janowski inte ska påverka allt för mycket.

– Det kommer kanske olägligt men det finns alltid en plan B och plan C, så är inte något att hetsa upp sig över, säger Mikael Teurnberg till SVT Småland.

Det var i starten under en match i Polen som Janowski stegrade och fick en smäll. Nu står det klart att han ådragit sig ett benbrott i foten och i går opererades han. När Janowksi kan vara tillbaka är oklart.

– Han är hemma från sjukhuset och nu är det en veckas vila, sen börjar rehabiliteringen. Det är för tidigt att sia om omfattningen.

I kvällens semifinal kör Dackarna rider replacement där resten av laget kör varsitt heat i Janowskis ställe. 

Inför kvällens match hoppas Mikael Teurnberg se supportrarnas stöd.

– Hoppas det blir bra publiktillströmning och vi får publiken med oss. De kan bli vår extra förare. Så jag hoppas att Dackefansen kommer och hejar fram oss till en finalplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.