Monica Karlsson är ett inbitet fan avThorleif Torstensson, när hon fyllde 50 år spelade hela bandet på hennes privata fest. Foto: Privat

Thorleifs dök upp på Monicas 50-årsfest – hyllas av fansen

Uppdaterad
Publicerad

De kommer båda från byn Norrhult i Småland, så det är kanske inte så konstigt att den sex år yngre Monica Karlsson redan som tonåring lärde sig att tycka om och dansa till Thorleif Torstenssons musik. Monica och hennes familj blev bandets största fans. En av höjdpunkterna var när Thorleifs spelade på hennes 50-årsfest. 

Hennes första möte med Thorleifs var på skoldanserna i slutet av 1960 talet. Sedan blev de hennes favoriter. Relationen till Thorleifs höll i sig under hela bandets levnad, och höjdpunkten kom i april 2005, då Thorleifs spelade på Monica Karlssons 50-årsfest.

– De var så oerhört goa mot publiken och spelade med en sådan glädje och taktfasthet. Och så finns det ingen med en sådan röst som Thorleif Torstensson.

Oändligt många konsterter

Hur många spelningar Monica Karlsson sett med Thorleifs vet hon inte, men många har det blivit sedan 60-talet. Att Thorleif Torstensson nu gått bort – bara 71 år gammal – har skapat ett vakum i Monica Karlssons liv.

– Det känns oerhört tomt och oerhört tragiskt det som har hänt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.