Foto: SVT Arkiv

Thorleifs sångare Thorleif Torstensson har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Dansbandet Thorleifs sångare Thorleif Torstensson har gått bort. Han avled i sviterna av covid-19 och blev 71 år gammal.

Thorleif Torstensson vårdades på sjukhus i Halmstad en vecka innan han gick bort.

– Han somnade in med sina nära och kära omkring sig på sjukhuset i Halmstad. Det är fruktansvärt säger Niels Kvistborg till SVT Nyheter.

Avled i sviterna av covid-19

– Han avled idag i sviterna av covid-19. Det är bara ännu en påminnelse om hur farlig den här sjukdomen är, säger Thorleifs manager Niels Kvistborg till SVT Nyheter.

Bandet bildades 1962 i småländska Norrhult, och var aktiva fram till år 2012. De deltog bland annat i Melodifestivalen 2009, med låten ”Sweet Kissin' in the Moonlight”.

Några av bandets mest kända låtar är ”Gråt inga tårar” och ”Om du tände stjärnorna”.

”Tankarna går till familjen”

Så här skriver Richard Herrey på Twitter om Thorleif Torstensson:

”Dansbands-Sverige har förlorat en av de riktigt stora. En mycket trevlig och sympatisk människa. Tankarna går till familjen.”

Även den tidigare skivbolagsdirektören Bert Karlsson säger att Thorleif Torstensson gjorde ett stort avtryck.

– Det är tragiskt, covid är så onödigt och tar den ena efter den andra. Thorleif var jättego och samtidigt bestämd. Han var en bra entreprenör som hade känsla för vad som fungerade.

I avsnitt ett av serien ”Den svenska dansbandshistorien” erbjuds en inblick i hur Thorleifs hjälpte till att forma den svenska dansbandsscenen. Du hittar den på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.