Foto: SVT

Tiden knapp för Växjö United – kommunen kräver svar denna veckan

Publicerad

Växjö United har betalt en liten del av den skuld klubben är skyldig Växjö kommun. Men än återstår mycket och kommunen kräver att klubben senast den här veckan betalar resterande skuld på runt 90 000 kronor samt skickar in årsredovisningen för 2018 och en budgetplan för i år.

Obetalda fakturor sedan mer än två år tillbaka har gjort att Växjö United har blivit utestängda av Växjö kommun från att träna eller spela på hemmaplan. Något som resulterade i att klubben fick spela första hemmamatchen i Vislanda.

De obetalda fakturorna är på nästan 100 000 kronor för hyra av fotbollsplan. Under förra veckan betalade dock klubben 10 000 kronor av sin skuld. Men mycket återstår.

– Om de kommer in med det vi efterfrågar och om vi gör bedömningen att de kan säkerställa en organisation och säkra sina intäkter för 2019 så tillåts de boka en fotbollsplan att träna och spela på, säger Jessica Råhlin fritidschef Växjö kommun.

Parallellt pågår en utredning av fotbollförbundet och obehöriga spelare i laget.

– Vi för en dialog med förbundet men naturligtvis kan vi inte helt bortse från vad de kommer fram till.

Växjö kommun kräver nu att Växjö United skickar in sin årsredovisning för 2018, en budget för 2019 och en skriftlig plan för hur den ska uppnås.

Nästa hemmamatch är den 4 maj och tiden börjar bli knapp och senast den här veckan måste klubben betala sina skulder och redovisa begärda uppgifter för kommunen. Annars blir det inget mer spel på fotbollsplanerna i Växjö för Växjö United.

SVT Nyheter Småland har sökt representanter för Växjö United utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö United

Mer i ämnet