Petter Botö såg när en tiggande kvinna blev borttvingad från köpcentret Giraffen i Kalmar. Nu vill han inte handla där mer.

Tiggare kördes bort av vakter

Uppdaterad
Publicerad

– Att tvinga bort människor som tigger med hjälp av vakter, tycker jag är ett brott mot mänsklig respekt, säger Petter Botö som såg när en tiggande kvinna blev tvingad bort av vakter.

Det säger Petter Botö, som i fredags blev vittne till när två vakter tvingade bort en kvinna som satt utanför köpcentret Giraffen i Kalmar.

När han kom dit för att handla såg han kvinnan som satt utanför köpcentret och när han gick in för att handla köpte han en ask med sallad som han hade tänkt ge till kvinnan. Men när han stod i kön för att betala såg han hur två vakter avvisade henne därifrån.

– Jag blev såklart upprörd och sprang efter vakterna för att få någon förklaring, men fick inte det.

Kräver förklaring

Petter skrev ett öppet brev till centrumchefen för köpcentret Giraffen för att få en förklaring på varför tiggare körs bort och samtidigt förklara att han kommer att köpbojkotta Giraffen köpcenter om han inte får en acceptabelt förklaring på varför tiggare körs bort.

– Att det finns fattiga människor är inget varken han eller jag kan göra mycket åt, men hur vi väljer att hantera dem när vi kommer i kontakt med dem, det kan vi göra något åt, avslutar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer