Tingsryds rid- och körklubb ansöker om miljonbidrag

Publicerad

Tingsryds rid- och körklubb ansöker om nära 2,4 miljoner kronor i bidrag av kommunen för att kunna utveckla sin verksamhet.

Bland annat vill klubben få möjlighet att förbättra stallet och ridstigar i området. Ridhusen behöver också renoveras och ridunderlag på utebanor behöver bytas. Totalt handlar det om ett önskat bidrag på 2 392 000 kronor.

I sin skrivelse till kommunen har klubben lämnat ett förslag på finansiering där man önskar ett bidrag från Tingsryds kommun på en miljon kronor och lån med borgen på ytterligare en miljon av kommunen. Klubben önskar också bidrag från SISU (Idrottsutbildarna Småland ) och Sparbanksstiftelsen på 392 000 kronor.

Ridsportanläggningar sköts ideellt

Tingsryds rid- och körklubb har cirka 370 medlemmar och 140 ridande på ridskolan och runt 60 med anläggningskort. Klubben har 65 licensierade ryttare inom hoppning, dressyr, körning, fälttävlan samt distansridning. 18 hästar finns i ridskolan plus 15 privathästar.

Hela 70 procent av ridsportens anläggningar sköts av ideella föreningar och dessa har enligt Svenska ridsportsförbundet under lång tid tagit ett stort ansvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer