Mycket långa köer över Ölandsbron under söndagen. Foto: Helmuth Petersson

Olycka på Öland i värsta semestertrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i den värsta semestertrafiken med redan mycket långa köer inträffade det under söndagen en trafikolycka på Öland.

Enligt Trafikverket var väg 136 helt avstängd vid fyratiden under söndagseftermiddagen efter en olycka i höjd med Stora rör.

Vägen var stängd i båda riktningarna efter en olycka mellan bil och motorcykel. Strax efter fyra kunde en vägbana åter öppnas och vid halv fem tiden var det åter full framkomlighet förbi platsen.

Enligt SOS Alarm fanns det efter olyckan uppgifter om att två personer ska ha ådragit sig lindriga skador i samband med olyckan. Ingen ska dock ha behövt ambulanstransport till sjukhus.

Trafiken har under söndagen varit mycket tät från Öland till fastlandet och det har lett till långa köer och långsam trafik över bron. Tidvis har det enligt uppgifter till SVT Nyheter Småland varit helt stopp på bron. Köerna har dessutom fortsatt en bra bit in på Ölandssidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.