Carl-Ingemar Perstad bor till vardags i Florida, men var på plats i Målilla när den permanenta utställningen om Trafikmagasinet invigdes under söndagen. Foto: Ricardo Garcia Canchaya

Trafikmagasinet återuppstår i Målilla

Uppdaterad
Publicerad

Carl-Ingemar Perstad, så heter mannen, som varit med och skapat TV-historia som programledare för Trafikstudion i Falun.

Ett program som sändes i hela 545 avsnitt under sammanlagt 25 år.

”Godkväll och välkomna till trafikstudion här i Falun”, så löd hälsningsfrasen av programledaren Carl-Ingemar Perstad när sändningen började.

Trafikmagasinet lades ner 2002, men man skulle nästan kunna säga att det återuppstått 2017, i Målilla.

Gamla föremål

På söndagen invigdes en permanent utställning hos hembygdsföreningen i Målilla som fått ta över mycket av det som programledaren samlade på sig under åren som Trafikmagasinet sändes. Föremål som kläder, foton, vip-kort och mycket annat.

Stolt programledare

Och i dag, när utställningen invigdes, var den tidigare programledaren självklart på plats. Vid invigningen sa han att han känner sig favoriserad som kunnat få förverkliga drömmen om att ha ett eget bilprogram i SVT. Och han säger att det är mycket han är stolt över.

– Vi införde älgtestet, och det är jag mycket stolt över. Försäljningen av ett specifikt bilmärket slutade i Sverige efter det testet, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer