Frida Åkerström är en av kulstötare som blir tränad av Johanna Vikström i Växjö. Nu har Vikström fått pris som årets tränare 2020. Foto: TT och privat

Tränare i Växjö fick pris på friidrottsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Vikström från Växjö utsågs till årets tränare på friidrottsgalan under torsdagen.

Johanna Vikström kommer från Stockholm men flyttade till Växjö för två år sedan för att kunna jobba som kasttränare på prestationscentrum. (ett centrum för kast inom svensk friidrott, reds anm)

  – Jag tränar fem akitva på seniornivå. Det är två kulstötare, Frida Åkerström och Viktor Gardekrans. Sen tränar jag diskuskastare Emma Ljungberg, Jennifer Rudberg och Daniela Persson. Sen är jag hjälptränare åt andra också, men det här är de jag har fullt ansvar för, säger Johanna Vikström.

Hör Johanna Vikström berätta priset klippet ovan.

Inte firat än

Förutom träningsansvaret så jobbar hon på friidrottsgymnasiet i Växjö. Men hon har ännu inte hunnit fira utmärkelsen ordentligt.

  – Jag firade med att träna mina aktiva, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– Vi får se hur jag firar framöver, det är inte läge att fira och träffa folk. Men jag känner mig gratulerad av många, säger hon.

En av kollegorna i Växjö är Vesteinn Hafsteinsson som tränar diskusstjärnan Daniel Ståhl.

Fler priser till Kronoberg

På friidrottsgalan, som på grund av corona var digital,  fick även stavhopparen Angelica Bengtsson från Väckelsång pris för årets prestation på Finnkampen. Diskuskastaren Daniel Ståhl, som tränar i Växjö fick ta emot tre priser.

Kulstötaren Fanny Roos från Ryssby var nominerad, men blev utan pris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.