Kalmars tränare Duane Smith sparkas. Foto: Kalmar HC

Tränare sparkas efter främlingsfientliga inlägg på twitter

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar HC sparkar sin nya tränare Duane Smith som uttryckt främlingsfientliga åsikter på twitter.

Det var P4 Kalmar som under onsdagen berättade att Duane Smith i minst tio inlägg ska ha skrivit främligsfientligt innehåll, bland annat ska han ha skrivit att ”Nigeria är världens aidshuvudstad” och ”Fuck Islam”. Under torsdagsmorgonen meddelar Kalmar HC att de nu sparkar tränaren. Arbetet med att hitta en ny tränare inleds omedelbart, meddelar klubben.

Enligt ett pressmeddelande från Kalmar HC är tränaren djupt ångerfull och säger att han inte insett sociala mediers genomslagskraft. Inläggen är raderade och tränaren har bett om ursäkt, men för klubben är det här är en allvarlig förtroendefråga, skriver de. Och på torsdagsmorgonen meddelar klubben att de alltså bryter med tränaren.

Ångerfull

Under onsdagskvällen skriver tränaren i ett pressmeddelande att ”Jag vill verkligen från djupet av mitt hjärta be alla som på något sätt drabbats eller tagit illa vid sig om ursäkt. Det var absolut inte min mening”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.