Vissefjärda GIF:s klubbstuga började brinna natten mot fredagen. Foto: Helmuth Petersson

Flera bränder på kort tid – klubbstugor har drabbats

Uppdaterad
Publicerad

Flera anlagda bränder har inträffat under den senaste veckan i Emmaboda kommun och polisen utesluter inte att det kan finns ett samband.

– Det skulle kunna vara samma gärningsperson, men det är något vi får utreda, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesperson Region Syd. 

Under lördagen upptäcktes en ny brand vid en klubbstuga i Emmaboda. Den här gången var det Verda orienteringsklubb i Skäveryd som drabbats. Det var privatpersoner som upptäckte en brand på lördagsmorgonen på en parkeringsplats och de lyckades släcka branden med hjälp av snö.

Bränder i Emmaboda

Klubbstuga brann i fredags 

Natten mot fredagen brann det på Vissefjärda GIF:s klubbstuga. Den branden startade på altanen och spred sig sedan till klubbhuset. 

– Platsen spärrats av och polisens kriminaltekniker har varit på platsen. Polisen rubricerar den branden som mordbrand, säger Fredrik Bratt. 

Ytterligare en brand inträffade i en sommarstuga i Vissefjärda. Brottet ska ha skett någon gång mellan klockan 10 på fredagen och klockan 14 på söndagen. En fönsterruta var krossad och en okänd gärningsman ska uppsåtligen ha anlagt en brand i en stol inne i fritidshuset. 

– Det har inneburit fara för omfattande skador och rubriceras därför som mordbrand. Vi har spärrat av platsen och beslutat om en brottsplatsundersökning, säger Fredrik Bratt.

Campinghus totalförstördes

Utöver dessa bränder brann ett hus på campingen i Vissefjärda ner förra veckan, vilket vi rapporterat om tidigare. I klippet ovan hör du Bo Häggbring som bor i Vissefjärda och är med i nattvaktpatrullen berätta om oron som nu sprider sig. Han visar även runt på brandplatsen vid campingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Emmaboda

Mer i ämnet