Tre personer greps misstänkta för förberedelse till ett mord. Foto: Carl Carlert/Arkiv

En person anhållen för mord i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för mord i Växjö den 8 oktober. Denna man och ytterligare två jämnåriga män anhölls också för förberedelse till ett mord som inte genomfördes.

Männen frihetsberövades i samband med att den regionala insatsstyrkan under lördagsmorgonen genomförde tre husrannsakan. Alla tre är anhållna på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Det var under natten mot söndagen den 8 oktober som en man i 25-årsåldern hittades ihjälskjuten utomhus i stadsdelen Araby, efter att boende i området larmat polisen om höga smällar. Ingen är sedan tidigare frihetsberövad i ärendet.

Enligt Smålandsposten är samtliga tre personer nu misstänkta för förberedelse till ytterligare ett mord som planerades att utföras. Dessa planer ska enligt tidningen vara orsaken till att polisen slog till under dagen.

Under lördagsmorgonen genomförde polisen flera husrannsakningar på platser runt om i Växjö.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln beskrevs det hur tre personer anhållits misstänkta för ett mord. Korrekt uppgift är en person anhållits för mord och att övriga två misstänkts för att ha planerat ett annat mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.