Tre nya bränder i Emmaboda

Publicerad

Natten till fredag brann det återigen på flera platser i Emmaboda. Bland annat brann det inne på festivalområdet vid Rasslebygd.

Det första larmet kom vid 02.50. När räddningstjänsten kom till festivalområdet möttes man av en helt övertänd bajamaja. Bara en kort stund senare upptäcktes ytterligare en brand på festivalområdet. Det ska ha handlat om någon form av koja som brann.

En knapp halvtimme senare kom ett tredje larm. Den gången brann en byggnad på runt 20 kvadratmeter i den västra delen av samhället.

– Troligtvis rör det sig om samma gärningsman med tanke på hur nära platserna ligger varandra och att alla bränder startade under kort tid, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen.

Sökt med hund

Alla tre bränderna rubriceras som skadegörelse och polisen misstänker att de är anlagda.

– Polisen har sökt med hund för att hitta spår efter misstänkta gärningsmän. Dessvärre har vi ännu inte hittat någon.

Alla tre brandplatserna har spärrats av och polisen kommer genomföra en teknisk undersökning när de svalnat.

Strax före klockan 05 på fredagsmorgonen var räddningstjänsten klar med samtliga bränder. Ingen person ska ha skadats.

Det har brunnit upprepade gånger i trakterna kring Emmaboda den senaste tiden. Nattens tre bränder gör att det nu handlar om åtta bränder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bränder i Emmaboda

Mer i ämnet