Foto: Carl Carlert

Flera unga skadade vid fest på bygdegård – ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer fick föras till sjukhus efter att en fest på en bygdegård i Tingsryd urartade i misshandel under natten till söndagen. Totalt fem personer i 20-årsåldern ska ha kommit till skada. Enligt polisen har knivliknande tillhyggen använts.

Polisen kalladas till en bygdegård i Tingsryd vid 00:30 på natten till söndagen efter ett larm om en misshandlad person. På plats visar det sig att fem personer kommit till skada.

– Tre personer har förts till sjukhus, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Tingsryd

Enligt polisen ska det ha varit väldigt mycket folk närvarande vid festen. Det ska enligt de första uppgifterna inte rört sig om ett bråk mellan de skadade personerna.

Region Kronoberg uppger för SVT att en 20-åring lämnat sjukhuset, medan ytterligare en 20-åring och en 17-åring är kvar för observation.

Knivliknande föremål använts

Omständigheterna kring händelserna på festen är knapphändiga, men enligt polisen är ingen är gripen ännu. Tre anmälningar om grov misshandel och två om misshandel i normalgraden har upprättats.

– Vi har uppgifter att tillhyggen i form av knivliknande föremål har använts, säger Evelina Olsson.

Samtliga inblandade är i 20-årsåldern eller övre tonåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet