Ultras Ljungby skrev i ett öppet brev att de ville stämma Troja/Ljungbys ordförande. Nu verkar tongångarna vara mildare. Foto: Bildbyrån

Troja och Ultras Ljungby överens

Troja-supportrarna som varit i konflikt med klubbens ledning kommer att vara välkomna på matcherna framöver. Det skriver Smålänningen, som pratat med klubbens ordförande efter mötet.

Men när det gäller de kläder med symboler som kan kopplas till fascistiska rörelser, som de portade Troja-supportrarna har haft på sig, är det fortfarande helt stopp från Trojas sida.

– Vi håller fast vid det vi tidigare har sagt, säger Trojas ordförande Pelle Wass till tidningen.

”Har en förståelse för varandra”

Exakt vad som framkom vid mötet är oklart, enligt tidningen. Men att stridsyxan åtminstone tillfälligt är nergrävd står klart.

– Jag vill inte gå in på några detaljer men vi har en förståelse för varandra. De har förklarat på sitt sätt och vi har fört fram våra åsikter och vi har ställt frågor till varandra, säger Pelle Wass till Smålänningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ultras Ljungby portas

Mer i ämnet