Arkivbild. Publiken trivdes i Tingsryd i kväll. Foto: TT.

Troja Support om hånet: ”Fortfarande roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter att Troja Support hånade Tingsryd på derbyt, kom nyheten att även Troja-Ljungby saknar pengar för att klara elitlicensen. Men Troja Supports ordförande ångrar ingenting.

När SVT Nyheter Småland når Erik Ellisson från Troja Support har han ännu inte läst nyheten om att Troja-Ljungby saknar pengar. Men han säger ändå att han inte ångrar att supportrarna skanderade ”Johan Blomster har inga pengar”.

– Ja, jag tycker fortfarande att det är roligt, man ska ha roligt på matcherna och håna sina motståndare så mycket det bara går, säger han.

Ödmjukhet från Tingsryd

Från Tingryds supporterklubb Gröna brigaden är tongångarna mer ödmjuka.

– Jo det är klart att man inte ska kasta sten i glashus. Men eftersom jag vet hur mycket jobb vi har framför oss här så är det inte så att man skrattar åt dem. Detta handlar om klubbarnas överlevnad och det är ju allvarligt, säger Erik Jakobsson, ordförande i Gröna Brigaden, till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.