Två misshandlade i Ljungby – polishelikopter sattes in

Uppdaterad
Publicerad

Polis kallades under måndagskvällen till ishallen i Ljungby sedan två personer misshandlats allvarligt. I sökandet efter gärningsmannen sattes en helikopter in.

Klockan var strax innan 20 när polisen ryckte ut till ishallen.

– Vi larmas till en plats där två personer uppges ha blivit misshandlade. De förs med ambulans till sjukhus omgående, säger polisens informatör Filip Annas.

Filip Annas berättar att polisen haft en helikopter i luften. Det är i skrivande stund oklart huruvida det är en eller flera gärningsmän som jagas. Enligt polisen ska det dock finnas flera vittnen till händelsen. De båda offren ska vara allvarligt skadade.

– Hur de har blivit misshandlade och vilken typ av skador de har är för tidigt att gå ut med. Och huruvida det har varit tillhyggen involverade är något vi får återkomma till, säger Filip Annas.

Enligt polisen hade många ungdomar samlats vid vid platsen för ett festliknande tillställning av något slag.

Fyra personer har anhållits misstänkta för mordförsök i samband med ett evenemang i Ljungby, rapporterar TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.