Foto: Leif Pettersson

Två garage totalförstörda – misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Två garage i ett bostadsområde i Ankarsrum har under natten totalförstörts i en brand. Polisen har ingen naturlig förklaring till varför det börjat brinna och rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

Larmet om branden kom vid tvåtiden natten till onsdag. Ett vittne såg då hur det brann och slog larm.

Räddningstjänsten lyckades begränsa branden till garagen och ingen människa kom till skada.

– Vi gjorde ett bra jobb på platsen och begränsade brandspridning till intilliggande byggnader. Det var rökigt i omgivningen och garagen är totalförstörda, säger Håkan Persson insatsledare vid räddningstjänsten i Västervik.

Under den senaste tiden har det varit flera oförklarliga bränder i trakten och eftersom det i nuläget inte finns någon naturlig förklaring till varför garagen börjat brinna, rubricerar polisen händelsen som misstänkt mordbrand.

– Vi rubricerar det som mordbrand så får vi åka tillbaka när det svalnat av för att göra en undersökning. Vi har ju haft flera bränder innan som är misstänkt anlagda och nu har vi ingen naturlig förklaring till varför det börjat brinna, säger Christer Karlsson jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Vid 05:30-tiden pågick eftersläckningsarbete på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västervik

Mer i ämnet