• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Två män döms till fängelse i fyra år för rån i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Två män döms till fängelse i fyra år för att ha rånat en man i Kalmar i december förra året.

De två männen i 30-årsåldern knackade på hos en pensionär sent på kvällen i Kalmar i december förra året. Pensionären kände igen en av besökarna men när han försökte stänga sattes en fot mellan dörren och den ene besökaren drog upp en kniv och en batong.

När pensionären sa till de båda männen att han inte hade någon narkotika så rotade en av männen runt i lägenheten medan den andra vaktade honom vid köksbordet.

Fick lämna ifrån sig värdesaker

Pensionären tvingades lämna ifrån sig smycken, klocka och mobiltelefon. Männen ska också ha fått med sig mer smycken, dator, mobiler, svärd, knivar och 20 000 kronor i kontanter som han förvarade i en ryggsäck i sovrummet.

Bands i badrummet

Personerna ska ha varit i lägenheten flera timmar och innan de gick band de fast honom i badrummet med handdukar och satte för en dörr så det skulle bli svårare för honom att ta sig ut, men han lyckades ändå ta sig loss.

En 32-årig kvinna åtalades också för med hjälp till grovt rån men frias från åtalspunkterna. Hon döms för ringa narkotikabrott och rattfylleri och domen blir dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.