Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bands på toaletten vid rån – två män åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man boende i Kalmar rånades i december i sin bostad i Kalmar. Under flera timmar letade två män igenom mannens bostad medan mannen hotades med kniv och batong. Nu åtalas två män för grovt rån.

De två män som åtalas är i 30-årsåldern. Vid rånet fick de enligt åtalet bland annat med sig smycken, 20 000 kronor i kontanter och hemelektronik till ett värde av cirka 60 000 kronor.

Medan männen genomsökte mannens lägenhet tvingade de honom att sitta på en stol. Till slut tvingade de in honom på toaletten där de band fast honom.

Åklagaren anser att brottet bör betraktas som grovt med tanke på att den utsatte mannen under flera timmar befann sig i en utsatt och skyddslös ställning.

En kvinna i 30-årsåldern åtalas samtidigt för medhjälp till grovt rån. Hon ska ha kört de båda männen till och från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.