Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En äldre kvinna omkom efter en olycka på Teleborg i Växjö under torsdagen. Foto: SVT

Äldre kvinna misstänkt för vållande till annans död efter dödsolyckan i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

En äldre kvinna och ett litet barn fördes till sjukhus efter en olycka på Teleborg i Växjö vid lunchtid på torsdagen. Senare konstaterades att den 75-åriga kvinnan har avlidit. Nu misstänks föraren som var en äldre kvinna för tre brott.

Olyckan inträffade på Framtidsvägen i Växjö. Enligt polisen handlar det om en kollision mellan två fotgängare och två personbilar. Den 75-åriga kvinnan dog till följd av olyckan, men barnet uppges inte vara allvarligt skadad. Anhöriga är underrättade.

– Föraren, en äldre kvinna, är misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt Robert Loeffel arbetar polisen med att hålla förhör med flertalet vittnen som varit på plats. En annan bil var också inblandad i olyckan, men föraren i den bilen misstänks inte för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet