Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det finns bara förlorare i det här, den största förloraren är ju Uffe, säger Per Sandberg. Foto: SVT/Niclas Wimmerberg

Ulf Sandbergs bror: ”Hela rättegången som en skräckfilm”

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Sandberg mördades i Oskarshamn förra året. Idag dömdes hans mördare – en 27-årig man – till livstidsfängelse i Kalmar tingsrätt.

– Inget av det här ger oss tillbaka Uffe men det är så nära en rättvisa man kan komma, säger Per Sandberg, bror till Ulf Sandberg.

Det var i september som funktionsnedsatta Ulf Sandberg knivhöggs på öppen gata i Oskarshamn av den nu morddömde 27-åringen. En 30-årig man som deltog vid överfallet döms till fängelse i sex år.

– Det finns bara förlorare i det här, den största förloraren är ju Uffe, säger Per Sandberg.

”Ena vidriga efter det andra”

Ulf Sandberg dog av flera knivhugg i bröstet och stora delar av förloppet filmades av gärningsmännen själva.

– Hela rättegången var som en skräckfilm, det bara framkom det ena vidriga efter det andra under rättegången, säger han.

Avgörande stöd

Ulf Sandberg var engagerad i IK Oskarshamn och var en känd profil i Oskarshamn. Även Per Sandberg är engagerad i ishockeyn, och han menar att det stödet varit avgörande i läkandeprocessen efter mordet.

– Gemenskapen och allas stöttning har varit någonting som hållit en uppe, säger Per Sandberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.