Nu kan personalen i Ljungby andas ut: ”Varit ganska nervösa”

Uppdaterad
Publicerad

Genom åren har det funnits oro hos vårdpersonalen i Ljungby om att akuten varit nedläggningshotad, men efter onsdagens besked om jättesatsningen pustar undersköterskan Marie Olsson ut.

– Vi har varit ganska nervösa, säger hon.

På regionfullmäktige under onsdagen klubbades beslutet om en ny sjukhusbyggnad till Ljungby lasarett igenom. Det är en satsning som kostar drygt 1,3 miljarder och som ska resultera i bland annat en ny akutmottagning, röntgen och operationsavdelning.

Inget gjort sedan 90-talet

För vårdpersonalen på kirurgin och ortopeden innebär det en rejäl uppgradering från de nuvarande lokalerna.

– Det har ju inte gjorts någonting här sedan 90-talet. Medicinavdelning är ju tipptopp med nya system, men vi har ju det gamla. Så visst behövs det, säger sjuksköterskan Carina Göransson.

– Man blir ju jätteglad att det satsas på Ljungby. Man har varit orolig till och från att akuten ska läggas ner, säger undersköterskan Marie Olsson.

I klippet ovan berättar vårdanställda mer om sin glädje över den stora vårdsatsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.