Foto: TT

Kvinna misstänkt för våldtäkter mot barn – jobbade på förskolor

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 20-årsåldern som sitter häktad misstänkt för flera fall av våldtäkt mot barn i Kalmar län jobbade på flera förskolor i länet.

P4 Kalmar uppger att den misstänkta kvinnan tidigare jobbat på olika förskolor i Kalmar län. Detta är något hon ska ha gjort under samma period som hon misstänks ha våldtagit två pojkar i tonåren.

Enligt den häktningsframställan som lämnades in till tingsrätten i Kalmar i januari ska kvinnan ha våldtagit två pojkar under 15 år vid upprepade tillfällen under drygt nio månader 2016.

– Offren är under 15 år men inte mycket mer än så, det handlar inte om väldigt små barn som utsatts, säger Kjell Janneson, kammaråklagare.

Skett vid flera tillfällen

Kjell Janneson vill inte uttala sig om vilken relation kvinnan har till de båda pojkarna, ej heller i vilket sammanhang våldtäkterna skett.

– Jag kan säga så mycket som att det ska ha skett vid flera tillfällen mot de båda målsäganden.

Häktningstiden har förlängts vid ett tillfälle och åtal mot kvinnan väntas i slutet av februari. Kvinnan sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.