Det var i somras som en mataffär på norra Öland rånades. Foto: SVT/Jonatan Börjesson

Ung man misstänks ha skyddat Bödarånare

Uppdaterad
Publicerad

Natten till den andra augusti slog rånare till mot en mataffär i Böda. En tid därefter häktades en 31-årig man för rånet och nu har polisen förhört ännu en man som misstänks vara inblandad.

Nyligen gjorde polisen ett tillslag på västkusten och där hämtade man hem en man i 20-årsåldern för att förhöra honom. Enligt åklagare Kjell Janneson är det ingen som de räknar som en direkt gärningsman utan han är misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

– Vi tror att han varit involverad i att hämta gärningsmännen i anslutning till rånet, säger Kjell Janneson.

Släppt på fri fot

Mannen ska nu släppas på fri fot efter att ha blivit förhörd i Kalmar. Men misstankarna mot honom kvarstår fortfarande.

– Vi har hållit tre förhör. Ett kortare och två lite längre. Misstankarna kvarstår fortfarande, men jag ser inga skäl att begära honom häktad, säger Kjell Janneson.

Flera misstänkta

Det finns ännu en person som är misstänkt i fallet. Denna person är misstänkt för hanteringen av den häktades egendom. I början av utredningen anhölls också en man och en kvinna misstänkta för medhjälp till rånet. Även de, precis som mannen i 20-årsåldern, är släppta på fri fot. Men misstankarna kvarstår.

– Det finns en del misstankar vid sidan om, men det är två som ska ha utfört själva rånet, säger Kjell Janneson.

Letar efter andra gärningsmannen

Polisen letar just nu efter den andra gärningsmannen som är misstänkt för rånet. Den andra gärningsmannen ska ha varit lika delaktig som den 31-åring som sitter häktad och personen är identifierad. Men mer än så vill Kjell Janneson inte berätta.

– Det är inget jag vill berätta om nu, men vi är på jakt efter den andra gärningsmannen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.