Foto: Johan Nilsson/TT

Man anhållen misstänkt för skottlossning mot barn i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Två unga pojkar har anmält att de blivit hotade och beskjutna utanför ett varuhus i centrala Tingsryd. En man i 30-årsåldern har anhållits, misstänkt för grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Händelsen inträffade vid 16.30-tiden på söndagen. Enligt anmälan ska mannen ha hotat pojkarna, som båda är under 15 år, med vad de uppfattade som en pistol. Därefter ska flera skott ha avlossats vid pojkarna.

Ska ha dödshotat pojkarna

Mannen ska sedan ha försvunnit från platsen i okänd riktning.

Skottlossning mot barn i Tingsryd

– Pojkarna har blivit hotade till livet. Exakt vad han sa vill vi inte gå ut med ännu, säger Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral.

Man gripen i Tingsryd

Vid 21.45 på söndagskvällen greps en man i 30-årsåldern på en adress i Tingsryd. Han är misstänkt för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Polisen har genomfört en husrannsakan på adressen och använt sig av specialsökhund för vapen.

Hur gick gripandet till?

– Det har jag inga detaljer om, säger Rickard Lundqvist.

Känner pojkarna mannen sedan tidigare?

– Så som jag har förstått det så ska det vara en för dem okänd man.

Anhållen skäligen misstänkt

Åklagaren har under natten mot måndag beslutat att anhålla mannen som skäligen misstänkt för brotten. Polisen har under inledande förhör bildats sig en uppfattning om upprinnelsen till händelsen men vill inte gå närmre in på vad som framkommit.

Under måndagen kommer utredningsarbetet att fortsätta och fler förhör med de inblandade kommer att hållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning mot barn i Tingsryd

Mer i ämnet