Foto: SVT

Ungdomar fick överge brinnande båt

Uppdaterad
Publicerad

När pojken och flickan skulle ut med sin utombordare vid lunchtid hörde de en smäll från motorn. Strax efter fick de hoppa i vattnet och simma in till land.

De två ungdomarna i 15- till 20-årsåldern var på väg från Gamlebyviken in mot centrum för att sedan ta en tur i skärgården. Bara ett par hundra meter från bryggan small det till i motorn och när de öppnade upp för att se vad som hänt upptäckte de att bränsletanken fattat eld.

– De fick hoppa i vattnet och simma in till land. Det var tur att de hade flytväst och inte hann längre ut, säger Jörgen Svensson vid räddningstjänsten i Västervik.

Båten fortsatte driva ungefär 300 meter i full brand, innan den nådde strandkanten. Boende i området larmade räddningstjänst, som kunde rycka ut och släcka branden.

– Utombordaren gick inte att rädda, men det viktiga är att de båda ungdomarna är oskadda och tog sig i land. Antagligen är det bara 13-14 grader varmt där i vattnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.