Foto: SVT

Ungdomar med ADHD välkomnas till ny E-sportklubb

Publicerad

Den 2 april öppnar VK-fritidsklubb som varannan tisdag har utbildningar i CS:GO, Fortnite och League of legends.

Syftet med klubben är att skapa gemenskap och en positiv drivkraft bland ungdomar genom att fokusera på esport och är en ny satsning mot psykisk ohälsa i Växjö.

Kravet för att få deltaga är att du är emellan 12-21 år och har en neuropsykiatrisk funktionsvariation. Klubben är även öppen för dem som inte har en diagnos, men där det finns anledning att misstänka en neuropsykiatrisk funktionsvariation.

Uppmuntra ungdomar att lämna hemmet

– Med det här projektet vill vi ta tillvara på barnens intresse och uppmuntra dem att lämna hemmet och ägna sig åt sitt intresse men göra det tillsammans med andra i en gemenskap,  säger Robin Ramnér, samordnare på Växjö kommun.

Fritidsklubben kommer att hålla till i Overpowered Esport centers lokaler på Liedbergsgatan 15 i Växjö där det finns 40 stycken speldatorer och Virtual reality system. Utbildningarna kommer främst att hållas i spelen CS:GO, Fortnite och League of Legends.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer