Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det känns mycket bra att få arrangera den här bilträffen för första gången i Sverige, säger Mia Lindsköld, arrangör. Foto: SVT

Internationell bilträff i Älmhult: ”Första och sista träffen i Sverige”

Publicerad

Internationell och unik bilträff i Älmhult när RIPL 2022 kommer till Sverige för första gången. Svenska panhardklubben räknar med ett 50-tal panhard-bilar från ett tiotal europeiska länder.

– Vi har planerat bilträffen i fem år och äntligen är det dags. Det känns mycket bra att få arrangera det här för första gången i Sverige, säger Mia Lindskiöld, arrangör.

Bilträffen pågår mellan den 29 och 31 juli i Älmhult. Nästa gång bilarna kan komma till Sverige är om 10 år.

– Den här bilträffen roterar mellan olika länder och först om tio år kan vi få hit den igen, men då är vi för gamla och återväxten inom klubben är dålig. Det här blir nog första och sista gången bilträffen arrangeras här, säger hon.

Panhard

Panhard var ett franskt företag som i slutet på 1800-talet gick från att tillverka träbearbetningsmaskiner till bilar. Företaget blev först i världen att serietillverka bilar. Panhard utvecklade flera innovationer som än idag präglar biltillverkningen. 1967 lades företaget ner och verksamheten blev en del av Citroën.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.