Torbjörn Gustavsson ser fram emot kvällens konsert med Sofia Källgren. Foto: Julia Lindström/SVT

Unik konsertmiljö i Gillberga stenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen hålls den första större konserten i Gillberga stenbrott på norra Öland. Sångerskan Sofia Källgren gästar den första av två kvällar i musikens tecken.

– Du har en fantastisk akustik och en fantastisk miljö runt omkring, mitt ute i den öländska naturen. Artisterna är väldigt positiva, de tycker att det är en kul grej det här, säger Torbjörn Gustavsson som är initiativtagare till konserterna i Gillberga stenbrott tillsammans med Källa hembygdsförening.

Tidigare har endast små evenemang tagit plats i stenbrottet, men nu kan alltså även Gillberga konkurrera med Kalmar och Borgholm om de stora namnen. Totalt får 1500 personer plats i det nya konsertområdet, som ligger mitt i stenbrottet.

– Nu är ju konsertmarknaden ganska överhettad i både Kalmar och på Öland i år, men det är inget vi är rädda för. Alla ska ju hjälpa varandra, ju mer som händer desto bättre, säger Torbjörn Gustavsson.

Hyllningskonsert till Ted Gärdestad

På söndag i nästa vecka hålls en hyllningskonsert till Ted Gärdestad, där Kenneth Gärdestad och Harpo Svensson medverkar.

– Tanken är att det ska bli mer av en nostalgitripp den söndagen. Konserten ikväll har en liten annan prägel och är mer musikalinriktad.

Torbjörn Gustavsson hoppas att konserterna i sommar kan leda till fler projekt i framtiden i Gillberga stenbrott.

– Vi har jobbat som tokiga här i Källa hembygdsförening och många hjälper till i bakgrunden så det är kul att det är på gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.