Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har pågått en stor polisinsats i Bjurhovda i Västerås under söndagskvällen, med anledning av en skottlossning där en person har avlidit. Foto: SVT

Uppgifter: 16-åring från Kalmar misstänkt för mord i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Uppgifter till tidningen Barometern säger att en 16-årig pojke från Kalmar är misstänkt för en dödsskjutning i Västerås i somras.

Den 9 juli sköts en man i 20-årsåldern till döds på öppen gata i Västerås. Uppgifter som Barometern tagit del av säger nu att det är en 16-årig pojke från Kalmar som höll i mordvapnet.

Samma 16-åring greps sex dagar senare i Stockholm, misstänkt för förberedelse av ett annat mord.

Åklagaren i Västeråsfallet vill inte bekräfta att den misstänkte är en 16-åring från Kalmar, men säger så här till tidningen:

– Jag kan säga så här – det finns en 16-åring som sitter häktad i Stockholm som är misstänkt för att vara skytten i det här ärendet. I och med att hans namn inte är offentligt i mitt ärende vill jag inte säga mer än så länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.