Ett beslut är taget som gör att Kalmars nya badhus är ett steg närmre. Foto: TT Bild Foto: TT

Upphandling klar: leverantör av Kalmars nya badhus utsedd

Publicerad

Planen är att Kalmar kommuns nya bad- och friskvårdsanläggning i Snurrom i Norra staden ska börja byggas under år 2022. En privat leverantör har nu utsetts, och i juni tas slutgiltigt beslut om anläggningen ska byggas och drivas i privat eller kommunal regi.

Företaget Kunskapsporten har utsetts av Kalmar kommun till leverantör av en ny bad- och friskvårdsanläggning i Snurrom, det meddelade kommunen i ett pressmeddelande under tisdagsförmiddagen.

– Det blir ett hus med många aktiviteter för Kalmarborna och dessutom en turistmagnet. Nu hoppas vi att kommunfullmäktige väljer att samarbeta med oss, säger Joakim Ollén, VD för Kunskapsporten AB.

Behov av ny simhall

Den gamla simhallen i Kalmar är byggd 1970 och är i omfattande behov av renoveringar. En ny bad- och friskvårdsanläggning ska skapa förutsättningar som motsvarar framtida behov utifrån simundervisning, föreningsverksamhet, motion, friskvård, etc. skriver kommunen på sin hemsida.

Ett slutgiltigt beslut om kommunen ska äga anläggningen, eller anta Kunskapsporten som leverantör, tas under kommunfullmäktiges sammanträde den 21 juni.

Byggstart beräknas till tidigast i början på 2022. Byggtiden är drygt två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.