Utredning efter villabrand läggs ner

Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades på söndagsmorgonen till Svalehult utanför Nybro gällande en övertänd villa. Brottsrubriceringen var till en början ”allmänfarlig vårdslöshet” men efter att den brandtekniska undersökningen inte gett något läggs utredningen nu ner.

– Man har gjort en undersökning men inte funnit något som gör att man kan fastställa brandorsaken, säger polisens förundersökningsledare Patrik Andersson.

När räddningstjänstens styrkor från Nybro och Orrefors kom till platsen på söndagsmorgonen var villan helt övertänd och brann ner till grunden. Branden har utretts som ”allmänfarlig vårdslöshet”. Men då polisens tekniker inte hittat något som kunnat fastställa brandorsaken kommer utläggningen nu att läggas ner.

– Eftersom det inte går att styrka hur branden har uppkommit så kan vi inte säga om det är någon som varit vårdslös eller inte, säger Patrik Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.