Så här ser det som är kvar av villan ut efter att lågorna lagt sig. Foto: Peter Magnusson/SVT

Tvåvåningsvilla i Nybro brann ner till grunden

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades på söndagsmorgonen till Svalehult utanför Nybro gällande en övertänd villa.

Larmet kom in till räddningstjänsten strax innan klockan 8 på söndagen. Åtta styrkor från Orrefors och Nybro ryckte ut och när de kom fram var villan helt övertänd och det bedömdes att den inte gick att rädda

– Det handlar om en tvåvåningsvilla. Den var under renovering så inget folk fanns inne när det började brinna. Ägarna bodde tillfälligt i en husbil och både de och grannarna vaknade av röklukten, berättar Dan Gustafsson, insatsledare på räddningstjänsten.

Nybro

Väntar på teknisk undersökning

Vad som startat branden är inledningsvis oklart, men enligt polisen finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med händelsen.

– Man har skjutit upp brottsrubriceringen i väntan på den brandtekniska undersökningen. Den kommer att genomföras så snart platsen har svalnat och teknikerna finns tillgängliga, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nybro

Mer i ämnet