Robert Risberg från Kalmar får chansen att spela en fotbollsmatch på Friends. Foto: Privat/TT

Vann auktion i Musikhjälpen – får spela match på Friends

Uppdaterad
Publicerad

Kalmariten Robert Risberg är en av dem som får chansen att spela en fotbollsmatch på Friends arena. Han och medlemmar ur samma förening lyckades vinna en av Musikhjälpens auktioner genom att samla in 44.000 kronor.

Robert Risberg från Kalmar, en av flera medlemmar i föreningen Round Table, var med och samlade in pengar till Musikhjälpen. De lyckades vinna auktionen om att få spela en match på Friends arena.

– Det kommer bli en jättetrevlig känsla i hela kroppen att få spela på nationalarenan. En riktigt stor upplevelse, säger Robert Risberg när SVT Nyheter Småland når honom.

Musikhjälpen i Örebro

Auktionen i Musikhjälpen, som i år samlar in pengar till barn i krig, handlade om att 50 personer kunde få chansen att mötas i en fotbollsmatch på Friends arena.

– Det var en broder i föreningen som tyckte att vi skulle vara med och slängde ut en förfrågan på sociala medier. Vi blev snabbt 50 stycken som pratade ihop oss och budade. Vi fick ihop nästan 44.000 kronor, berättar Robert Risberg.

Hur samlade ni in pengarna?

– Vi har skramlat ihop det i klubbarna och från privata fickor, säger han.

Robert är fotbollsordförande i Kalmar Södra IF och bosatt i Kalmar och kommer finnas med i ett av de två lag som möts på arenan. Föreningen kommer att dela upp matchen i ett nord lag och ett syd lag.

– Jag utgår från att jag blir målvakt eftersom jag har spelat det i hela mitt liv, säger han.

Datum för matchen är inte satt än. Det ska man komma överens om längre fram. På söndagen avslutas årets Musikhjälpen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Örebro

Mer i ämnet