Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera vänner till 14-åringen samlades på tisdagen vid olycksplatsen för att minnas och sörja tillsammans. Foto: Ricardo Garcia /SVT

Vännerna sörjer 14-åringen som dog i olyckan utanför Växjö: ”Han var allt”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen samlades chockade och ledsna ungdomar vid länsväg 850 utanför Åryd där en 14-årig pojke dött i en A-traktorolycka. En 16-årig vän berättar för SVT att han var en av de första på olycksplatsen och fick larma ambulans.

Det var strax innan klockan fyra på tisdagsmorgonen som en A-traktor med två ungdomar kolliderade med ett träd utanför Åryd, Växjö kommun. Bara några timmar senare samlas vänner och anhöriga på platsen för att lägga ut rosor, och för att försöka förstå vad som har hänt.

– Jag blev chockad. Jag visste inte vad jag skulle ta vägen, jag släppte verktygen på jobbet och kunde inte fortsätta, säger en vän på plats.

Växjö

En annan vän berättar att han var bland de första på olycksplatsen, då han anat oråd när hans vänner inte dykt upp på utsatt tid.

– Vi sprang fram. Det såg illa ut, säger han till SVT.

Svenska kyrkan har under dagen öppnat upp sina lokaler i både Hemmesjö och Väckelsång för den som vill tända ljus eller prata med en präst.

Polisen har upprättat en anmälan om grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet