Väpnat rån mot guldsmedsbutiken i Vimmerby Foto: Tina Brodd

Väpnat rån mot guldsmedsbutik i Vimmerby

Uppdaterad
Publicerad

Tre gärningsmän rånade en guldsmedsbutik i Vimmerby under lördagsförmiddagen. Polisen söker nu efter en misstänkt flyktbil.

Klockan var strax efter klockan 11 på lördagen när de tre maskerade gärningsmännen klev in i guldsmedsbutiken på Sevedegatan. Beväpnade med en pistol och två kofötter tvingade de till sig kontanter och guldföremål. Sedan försvann de från platsen. Det finns inga uppgifter om att kunder eller anställda ska ha skadats fysiskt under råntillfället.

– Ingen har skadats, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Inbrottsvåg i Vimmerby

Polisen söker just nu efter rånarna i området. En teori är att gärningsmännen försvann i en silverfärgad bil. Polisen vädjar nu om tips kring en silverfärgad Ford Focus.

Vid lunchtid hittades flyktbilen någon kilometer från brottsplatsen. Bilen var då tom och polisen ska nu genomföra en teknisk undersökning av fordonet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inbrottsvåg i Vimmerby

Mer i ämnet