Foto: SVT/P&E Fastighetspartner

Majoritet vill att nya kommunhuset byggs i Araby

Uppdaterad
Publicerad

Omröstningen är avslutad och resultatet är tydligt: SVT Nyheter Smålands läsare vill placera Växjös nya kommunhus i stadsdelen Araby.

Drygt 1500 personer röstade i SVT Nyheter Smålands omröstning om var det nya kommunhuset i Växjö borde ligga. Omröstningen startade på måndagsmorgonen och intresset för att göra sin röst hörd i den här frågan har varit stort – två personer ville till och med telefonrösta.

Om våra läsare fått bestämma hade det nya kommunhuset byggts i Araby. 52 procent av de som röstat vill att kommunhuset byggs i Araby, 14 procent på stationsområdet och 34 procent att det ligger kvar där det är i dag.

Nya stads- och stationshuset i Växjö

Åsikterna går isär

I våra sociala medier har det kommit in flera kommentarer i frågan – och åsikterna går isär:

”Äntligen någon som har ett vettigt förslag om nu inte politikerna kan vara där de är nu.”

”Tycker det ska ligga centralt. Så stationsområdet blir perfekt.”

”Kommunen är stor så det måste inte ligga i stan.”

”Vad vi tycker spelar ingen roll. Alliansen har redan bestämt plats var kommunhuset ska vara. Bara att acceptera tyvärr.”

Fullmäktige tar beslut i dag

Under tisdagseftermiddagen ska kommunfullmäktige i Växjö ta beslut om var det nya kommunhuset ska byggas.

FOTNOT: Omröstningen, som pågick från måndag morgon till tisdag förmiddag, ska ses som en indikation om vad just SVT Nyheter Smålands läsare tycker – inte vad befolkningen generellt sett tycker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya stads- och stationshuset i Växjö

Mer i ämnet