Joachim Toft är stolt över att få visa upp Linnéuniversitetet i Växjö under den kommande veckan. Foto: Ricardo Garcia Canchaya/SVT

Världens främsta matematikforskare samlas i Växjö

Publicerad

För första gången arrangeras ISAAC-kongressen i Sverige och omkring 330 forskare från hela världen kommer under en vecka att träffas på Linnéuniversitetet i Växjö. Forskarna presenterar sina senaste forskningsresultat och föredragen är öppna för allmänheten.

– Det är fantastiskt att Linnéuniversitetet i Växjö får möjlighet att arrangera ett evenemang på den här höga akademiska nivån, säger Joachim Toft, matematikforskare på Linnéuniversitetet.

ISAAC (The International Society for Analysis, its Applications and Computation) är en icke-vinstdrivande organisation som grundades 1994.

Vartannat år samlar organisationen världens främsta matematikforskare för att främja utbyte av idéer och för att ta del av de senaste framstegen inom matematik och dess tillämpningar.

”Sätter Växjö och Linnéuniversitetet på kartan”

Tidigare har kongressen arrangerats i bland annat Berlin, Macao, London, Moskva, Ankara och Toronto. Och nu i Växjö.

– Evenemanget sätter Växjö och Linnéuniversitetet på kartan och förstärker vårt rykte internationellt, så detta är stort, säger Joachim Toft.

Kongressen pågår mellan 14-18 augusti på Linnéuniversitetet i Växjö. Alla matematikintresserade är välkomna att ta del av de senaste forskningsrönen inom matematik.

– Vi har nästan 300 föreläsningar under de här fem dagarna som är öppna för allmänheten. Vi har 12 huvudföredrag där en forskare i taget under en timme berättar om sina senaste forskningsresultat, säger Joachim Toft.

Mer information om ISAAC-kongressen i Växjö och program finner du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.