Tre stycken 25 liters dunkar fick Kvarngårdens vårdcentral hålla till lgoda med under dagen. Foto: Simon Leijnse

Vattenläcka drabbar hälsocentral i Kalmar

Publicerad

En akut vattenläcka har uppstått i Kalmar då en vattenledning blivit avgrävd. Nu har Kvarnholmens hälsocentral bunkrat upp med tre vattendunkar som rymmer 25 liter vardera för att klara verksamheten.

– Till en början under tisdagsförmiddagen så kom inget vatten alls i kranarna och senare under eftermiddagen kom det vatten som var missfärgat. Vi vågar inte använda vattnet förrän vi har fått klartecken på att det är rent igen, säger Anna Ekberg tillförordnat chef på Kvarnholmens Hälsocentral.

Verksamheten påverkas

Kalmar Vatten räknar med att vattnet skall vara återställt tills klockan 18 under tisdagskvällen. Fram tills dess får hälsocentralen klara sig med de tre dunkar vatten som landstinget har levererat.

– Det påverkar ju oss ganska mycket i och med att vi tvättar händerna hela tiden i arbetet med patienterna. Vi har fått försökt att lösa det på bästa sätt vi kan. Men det skulle ju underlätta om vi fick rent vatten i kranarna åtminstone tills i morgon igen, säger Anna Ekberg.

Undvik vittvätt

Fastigheter som berörs ligger på Strömgatan och Kaggensgatan. Kalmar Vatten uppger på sin hemsida att dom arbetar för att lösa problemet så fort som möjligt.

Vattnet kan även vara missfärgat när det kommer tillbaka. Man skall då enligt Kalmar Vatten spola i kranen till vattnet blir klart. Man uppmanar också dom drabbade av att undvika vittvätt det närmaste dygnet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer