Bevattningsförbudet som gällt i Karlshamn sedan slutet av maj är upphävt, men kommunen uppmanar till fortsatt försiktighet. Foto: SVT

Tillfälligt bevattningsförbud i Kosta förlängs

Uppdaterad
Publicerad

En större mängd vatten har mystiskt försvunnit ur vattenverket i Kosta, vilket gjort att kommunen infört tillfälligt bevattningsförbud.

– Vi upptäckte att det var höga vattenuttag under natten och igår kväll. Just nu är vattenuttaget ganska normalt igen, säger Conny Axelsson, samhällsbyggnadschef på Lessebo kommun under lördagen.

Att mycket vatten plötsligt försvann innebar dock att kommunen snabbt införde ett tillfälligt bevattningsförbud lokalt i Kosta, eftersom man misstänkte en större läcka i vattenverket. Det innebär att man inte får fyllla pooler eller ta ut stora mängder vatten, och förbudet gäller tills vidare.

Under söndagsförmiddagen uppger Conny Axelsson att det tillfälliga bevattningsförbudet kvarstår ytterligare några dagar.

– Det beror troligtvis på höga vattenuttag eller något läckage, vi ser att reserverna fylls på men vi behöver ligga kvar med ett tillfälligt bevattningsförbud några dagar till, säger Conny Axelsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer