Vattenkvaliteten i Mörbylånga kommun ska nu vara åtgärdat enligt ett meddelande på kommunens hemsida. Foto: Leif R Jansson / TT

Vattenproblemen i Mörbylånga åtgärdade

Uppdaterad
Publicerad

Mörbylånga kommun har tidigare fått en mängd synpunkter på att dricksvattnet både smakat och luktat illa. Men nu meddelar kommunen på sin hemsida att problemen är åtgärdade.

Det är invånarna i Mörbylånga, Degerhamn och Alby som klagat på dricksvattnet. Men nu har kommunen bland annat spolat ledningsnätet för att åtgärda problemen.

Därefter togs nya vattenprover som konstaterar att det inte finns något som avviker från det normala.

Men i Degerhamn fortsatte dock invånarna att klaga på vattnet trots kommunens insats. Det visade sig att en luftpump stannat som bidrar till att få bort lukten av svavelväte som finns i råvattnet.

Det problemet ska nu vara åtgärdat och dessutom kommer ledningsnätet att spolas ytterligare en gång till, det här meddelar kommunen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.