Boende i Mönsterås och Timmernabben upplever att vattnet luktar och smakar mögel. Foto: Christine Olsson/Scanpix

Vattnet i Mönsterås smakar mögel – kommunen står svarslös

Uppdaterad
Publicerad

Sedan en tid tillbaka har boende i Mönsterås upplevt att vattnet i kranen smakar och luktar konstigt. I vissa fall beskrivs lukten och smaken som mögel, men kommunen har ännu inte kunnat svara på varifrån det illaluktande vattnet kommer.

Kommunen har fram till idag gjort flera insatser och provtagningar på vattenledningarna i Mönsterås och Timmernabben, där problemen rapporteras, men ännu har man inte hittat källan till det mögelsmakande vattnet.

I Timmernabben, som ligger söder om Mönsterås, upplever boende att vattnet började smaka illa efter att vattentillförseln flyttades från Sandbäckshults vattenverk som producerar dricksvatten från grundvatten, till Finsjö vattenverk som producerar dricksvatten från Emåns ytvatten. Kommunen konstaterar att det kan bli en skillnad, men att vattnet från Emån inte ska smaka eller lukta illa.

Godkänd kvalitet

Kommunen skriver dock på sin hemsida att vattnet i både Mönsterås och Timmernabben fortfarande håller godkänd kvalitet och är tjänligt att dricka trots att det luktar och smakar illa.

Någon tidsplan för när problemen med mögeldoftande vatten ska vara löst finns ännu inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mönsterås

Mer i ämnet