Pierre Persson lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för Växjö DFF efter säsongen. Foto: Växjö DFF

Trots succén – Växjö DFF:s tränare avgår

Uppdaterad
Publicerad

Pierre Persson huvudtränare för succélaget Växjö DFF förlänger inte sitt kontrakt i klubben. Beskedet kom plötsligt för styrelsen som nu är i jakt på en ersättare inför säsongen som kan vara Växjö DFF:s första någonsin i allsvenskan.

I ett pressmeddelande på Växjö DFF:s hemsida skriver styrelsen att Persson valt att inte förlänga sitt kontrakt inför kommande säsong.

– Jag kom fram till att jag vill göra något annat, säger Pierre Persson till SVT Nyheter Småland.

Växjö har spelat bländande fotboll i årets Elitettan och enbart förlorat en match. Mycket tyder på att damlaget för första gången någonsin går upp i högsta serien.

– Vi har haft fantastiska resultat och plockat upp många spelare i olika åldrar till landslagen. Så det är klart att det blir tufft att lämna. Men jag känner att det var mest ärligt att berätta det för spelarna i god tid, säger Persson.

”Vet inte ens om jag fortsätter med fotboll”

Vad har du för planer framöver?

– Jag är öppen för framtiden. Känns skönt att det blir ett nytt tomt blad. Jag vet inte ens om jag fortsätter med fotbollen. Men jag är väldigt tacksam för de här tre åren och nu ska vi se till att gå upp till allsvenskan som varit vårt gemensamma mål.

Styrelsen i Växjö DFF har haft diskussioner med Persson under den senaste tiden och söker nu för fult efter en efterträdare.

– Beskedet kom lite plötsligt. Pierre har gjort ett fantastiskt jobb under de här tre åren.

Full fart i sökandet efter ersättare

Hur går arbetet i att hitta en ny huvudtränare?

– Vi söker för fullt och har några alternativ under de närmsta veckorna. Vår assisterande tränare är ett alternativ.

– Jag berättade tidigare i dag om nyheten för tjejerna. De tycker såklart det är tråkigt men får nu lite tid att smälta nyheten eftersom vår nästa tävlingsmatch är först om två veckor mot Kalmar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer